Tidligere arrangementer
Vis kommende arrangementerWebinar: Bruk av pelletert hønsegjødsel
- 12. sep. 2023 11:30-12:15
Hva sier forsøkene om gjødseleffekten i korn og eng med pelletert hønsegjødsel? Hanne Eliassen oppsummerer sommerens forsøk, sammen med annen kunnskap for å gi deg grunnlag for gode avgjørelser for neste sesong.
Innføringskurs i biodynamisk landbruk
- 1. sep. 2023 16:00-19:00
- 3. sep. 2023 16:00-19:00
Etter stor suksess i fjor, organiserer Biodynamisk Forening igjen et innføringskurs i biodynamisk landbruk. På dette kurset vil du få ei teoretisk og praktisk innføring i biodynamisk landbruk.
Kjøkkenhagedagen: Poteter til hverdag, fest og beredskap
- 27. aug. 2023 13:00-17:00
Årets kjøkkenhagedag har fokus på poteter til hverdag, fest og beredskap. Poteter for store og for små. Poteter i alle farger og størrelser til ulike formål. Dagen blir som vanlig festlig med musikk og sang. Det vil være matservering inne og salgsboder ute. Det blir hagevandring i demonstrasjonshagen hvor skolehage-barna har dyrket potetsorter fra Nordisk Genbank og malt egne skilt til. Sorter, som kanskje besteforeldre husker bedre, fordi mangfoldet var større tidligere. Foredrag blir ved NORSØK rådgivere Susanne Friis Pedersen: Ta en potet og Kirsty McKinnon: Poteter og alt det andre i kjøkkenhagen. Mens det er foredrag, tar stjernehageheksene barna med på oppdagelse og lek.
Viltkveld med med Erling Meisingset, Lars Koksvik og Unni Støbet Lande
- 24. aug. 2023 18:30-21:30
Markvandring økologisk vårhvete
- 16. aug. 2023 18:00-20:00
Hvilke egenskaper er viktige for at en hvetesort skal gjøre det bra under økologisk dyrking? Vi skal se og vurdere ulike sorter, foredlingslinjer og populasjoner av vårhvete. Hveteforedler Jon Arne Dieseth ved Graminor deltar sammen med forskere ved NMBU og NIBIO.
De minste superheltene: Bier, pollinatorer og andre nyttedyr
- 6. aug. 2023 12:00-16:00
Bier og andre pollinatorer er plantenes gode hjelpere og samfunnets superhelter. De sprer pollen som sikrer vakre blomster og mat på middagsdbordet etter at plantene er befruktet. Som om ikke det skulle være nok, stiller biene opp med honning til dessert også! Om bladlusa er ute etter frukten i hagen din, så finnes det også nyttige smådyr som spiser opp bladlusa sånn at du får ha godsakene dine i fred! Kom og lær hvordan man legger til rette for de små superheltene i frukthagen og hvordan man observerer og identifiserer dem. Vi runder av med deilig honningkake i Økoparkens hyggelige kafe.
Markdag økologisk epledyrking
- 22. juni 2023 17:00-20:00
Torsdag 22. juni inviterer NLR Vest til samling med tema økologisk epledyrking på Kaupanger i Sogndal. Alle interesserte epledyrkarar i og utanfor regionen er velkomne. Me besøker frukthagane til Amble Gård, her med gjødselvatning og eigen saftproduksjon.
Økologisk bakekurs
- 20. juni 2023 08:00-16:00
- 21. juni 2023 08:00-16:00
To dagers kurs som ser nærmere på variasjon i melkvalitet og effekter dette gir. Praktisk kurs i baking der fokus ligger på muligheter rundt ulike melkvaliteter og bruk av disse gjennom forskjellige teknikker og prosesser.
Introduksjonskurs i biodynamisk/naturlig birøkt
- 17. juni 2023 10:00-14:00
Eric Brinkhof har mange års erfaring i birøkt på bienes premisser. Denne dagen vil du få et godt innblikk i en birøkt som tar bienes trivsel som utgangspunkt. Kurset er både teoretisk og praktisk. Vi skal snakke om bienes biologi, egnete bikuber, voksbygging, sverming og avl og vi skal ta en titt i ulike bikuber med fokus på disse temaer. Det blir servert økologisk lunsj og kaffe.
Økologisk kurs på Lørdal Gaard - Nedskjæring av lam
- 6. juni 2023 09:30-14:00
Målet med kurset er å gi deltagerne økt kunnskap om nedskjæring av lam. Deltagerne skal lære å skjære ned lam på en optimal måte, og få kunnskap om utnyttelsen av råvaren til ulike foredlings produkter.
Urban Farms: Bærekraftig matproduksjon i urbane strøk
- 5. juni 2023 10:00-15:00
Bønder og byen : Symbiose eller eksistensiell konflikt? Voksende byer har en tendens til å konsumere landbruksareal på sin vei for å skape rom for flere folk og mer infrastruktur. Forskningsprosjektet Urban Farms har undersøkt om bønder og byen kan smelte sammen i en produktiv symbiose i stedet for å ende i en eksistensiell konflikt. Nå kan du ta del i kunnskapen når prosjektet avholder sitt avslutningsseminar der vi deler lærdom fra bønder, forskere og byfolk som har deltatt i arbeidet.
Norges Vels gründerpris
- 1. juni 2023 00:00-00:00
For 2023 har Norges Vel valgt JORD som tema for årets Gründerpris. Bli med oss i jakten på jordgründeren – nominer innen 1. juni.
Nasjonalt økologisk vårmøte i frukt
- 26. apr. 2023 17:00-18:00
- 25. mai 2023 17:00-18:00
7 grunner til å velge økologisk
- 19. apr. 2023 18:00-20:00
Med kua som superstjerne
- 12. apr. 2023 18:00-19:30
En sammenheng mellom måten vi produserer maten på, innholdet i maten og vår egen helse?
- 30. mars 2023 18:00-20:00
Kjersti Rinde Omsted har de siste 15 årene jobbet mye med sammenhengen mellom maten vi spiser og helsen vår. Hun ble alvorlig syk med ME (Kronisk utmattelsessyndrom), og ble sengeliggende. I lang tid var hun en kasteball mellom ulike deler av helsevesenet, og det var et kappløp om å stille diagnoser. Ingen snakket om mat, kosthold, fordøyelse og helhetlig helse.