ØkoMat inviterer til nettkurs: Hvordan kan vi sikre holdbarhet, konsistens og farge i produkter når det fjernes enkelte tilsetningsstoff som har dette som oppgave?
- 4. mars 2025-12:00
Podekurs 2025
- 8. mars 2025 10:00-15:00
Har du lyst til å lage ditt eget epletre? Bli med på podekurs med Olav Arnar Bø
Muligheter innen økologisk kjøtt og kjøttproduksjon
- 10. mars 2025 13:00-16:00
Kurs i nedskjæring av storfe, lam og gris. Hvordan få mest mulig marginer ut av hvert slakt
- 26. mars 2025 10:00-15:00
- 27. mars 2025 10:00-15:00
Det Lille Kjøkkenhagekurset 2025
- 1. apr. 2025
Det lille kjøkkenhagekurset er et praktisk-orientert kurs hvor vi går igjennom de grunnleggende prinsippene i en økologisk drevet kjøkkenhage. Erfarne gartnere tar kursdeltakerne gjennom vekstsesongen i sommerhalvåret på Gartneriet Bygdø kongsgård.
Økologiske skolehager og bærekraftig læring (VU-PPSK200)
- 7. apr. 2025
Kurset er aktuelt for lærere, barnehageansatte, SFO-medarbeidere, personer med sosialpedagogisk og helsefaglig kompetanse, gårdbrukere og andre som ønsker å lære mer om bruk av hage og gård som arena for læring og utvikling i barnehage, skole og sosial- og helsefaglig virksomhet. De tre første samlingene holdes på Gartneriet på Bygdø Kongsgård med allsidig økologisk hagebruk som omfatter en stor kjøkkenhage, frukt- og bærhage, urte- og blomsterhager. Produktene brukes i kafeen i veksthuset. Kurslokalene er i veksthuset og i fyrhuset. Første samling starter 7. april og kurset gir 15 studiepoeng.
Digitalt skolehagekurs i tre deler
- 10. feb. 2025 14:00-16:00
- 5. mai 2025 14:00-16:00
- 8. sep. 2025 14:00-16:00
TIDSPUNKT OG TEMAER
KURS 1: 10. februar kl. 14:00–16:00
Planlegging av hagen, årshjul, valg og kjøp av frø, oppal av planter
Kurs 2: 5. mai kl. 14:00–16:00
Vårstell i hagen, direktesåing og utplanting, vekstskifte, gjødsling, jorddekke, stell av skolehagen i ferien.
Kurs 3: 8. september kl. 14:00–16:00
Høsting, lagring og foredling, høstarbeid i hagen, bruk av vekstene på skolekjøkkenet.
SLIK MELDER DU DEG PÅ:
Skriv i kommentarfeltet eller send en e-post til anniken.stensrud@norsok.no
* Fullt navnSkole/barnehage du representerer *Hvilke kurs du ønsker å delta på (1, 2 og/eller 3)
Del gjerne invitasjonen med kollegaene dine, så flere kan få glede av dette tilbudet.
Økologisk syltetøy- og geléproduksjon
- 6. mai 2025 09:00-16:00
- 7. mai 2025 09:00-16:00