PublikasjonerPublikasjon|Landbruk|HagebrukDyrkingsveiledning for økologisk potetdyrkingI denne veilederen beskrives økologisk potetdyrkingPublikasjon|MiljøKlimagassutslipp fra økologisk produserte varerAnimalske matvarer bidrar med høyere utslipp av klimagasser enn vegetabilsk mat. Økologisk mat gir reduserte utslipp.Publikasjon|Landbruk|MiljøMindre klimagassutslipp og mer organisk materiale i jordaRodale Institute i Pennsylvania har sammenlignet tre ulike dyrkingssystem: to økologiske vekstskifter og ett konvensjonelt. Etter 30 år konkluderer instituttet med at avlingsmengden er nokså lik, men at det er ...Publikasjon|LandbrukØkologisk forbruk og marked i DanmarkDen økologiske forbrukeren er identifisert i dansk forskningsprosjekt.Publikasjon|Landbruk|HagebrukGodt nytt for bringebærdyrkereBladmidd på bringebærplanter kan gi stor skade. Behandling med rapsolje og såpe om høsten kan redusere skaden året etter.Publikasjon|Hagebruk|SkolehageKjøkkenhageKirsty McKinnon har skrevet ei praktbok om kjøkkenhage for norsk klima. Forfatteren mener en kjøkkenhage kan ha stor verdi for den enkelte, men også for den totale matproduksjonen.Publikasjon|LandbrukMindre giftige sopper i økologisk kornHøyt innhold av muggsopp og gifter fra i kornet kan gjøre dyr og mennesker syke. Mineralgjødsel og bruk av ugrasmidler fører til økt soppsmitte, mener forskere. Publikasjon|LandbrukInnmarksbeite til sauBeiting på innmark vår og haust er aktuelt på mange sauebrukPublikasjon|Landbruk|HagebrukHandbok i mekanisk ugrasregulering for jordbruks – og hagebruksveksterBoka presenterer kort og konsist ulike metoder og maskiner for ikke-kjemisk ugrasregulering i mange vekster. Anbefalingene er basert på erfaringer og forskningsresultat sammenstillt av bønder, forskere og maskinspesialister.Publikasjon|Landbruk|MiljøMiljøregnskap for importert økologisk matØkologisk produksjon i utviklingsland er tema i dansk doktorgrad.Publikasjon|Landbruk|HagebrukEt levende mangfoldBoka "Et levende mangfold" retter seg til den nysgjerrige forbruker så vel som hageeiere, gårdbrukere eller studenten som ønsker å vite mer om biodynamisk landbruk. Publikasjon|Landbruk|MatGMO’s bidrag til landbruketGenmodifiserte kulturvekster(GMO) var forespeilet å kunne øke og forbedre avlingene. Dette frontes ofte som løsningen på verdens problemer med matsikkerhet.Publikasjon|LandbrukEpledyrkingSmåskrift om epledyrking.Publikasjon|Landbruk|HagebrukPlantevern i økologisk frukt og bærDette er ei bok om norsk økologisk frukt- og bærdyrking med vekt på plantevern og plantehelse. Både førebyggande og direkte tiltak mot ei rekkje sjukdommar og skadegjerarar vert omtala. Ugras ...Publikasjon|Landbruk|MiljøØkologisk landbruk i IAASTD-rapportØkologisk landbruk er et viktig bidrag til de nødvendige endringene som må til for global matvaresikkerhet og reduserte utslipp av klimagasser. Dette er en av konklusjonene i IAASTD-rapporten.Publikasjon|MiljøUtslipp av lystgass fra landbruketJordbruket bidrar til utslipp av klimagasser fra ulike kilder. Bidrag fra produksjon av kjemiske sprøytemidler blir sjelden omtalt.Publikasjon|Landbruk|MatMindre eksem med øko-melkForskere ved Louis Bolk-institutt i Nederland har funnet ut at barn som spiser økologiske melkeprodukter har mindre eksem enn de som spiser konvensjonelle melkeprodukter.Publikasjon|Landbruk|MiljøRedusert N-fiksering med kjemiske sprøytemidlerForskning viser at kjemiske sprøytemidler kan påvirke nitrogenfikseringen i belgvekstrøttene. Publikasjon|LandbrukEdderkopper er viktige nyttedyrEdderkopper spiller en viktig rolle som skadedyrspisere og bidrar til det biologiske mangfoldet på gården.Publikasjon|LandbrukUrter i hønsegården kan erstatte tilskuddsfôrUrter i utearealet kan forsyne høytytende verpehøns med viktig næring. Dette kan redusere næringsbehovet gjennom tilskuddsfôret, viser en dansk doktorgrad.Publikasjon|HagebrukKorsmos ugrashage - mange gode illustrasjonerKorsmos ugrashage gir digital tilgang til et utvalg av ´Korsmos ugrasplansjer´, supplert med nye fotografier av ugrasarter.Publikasjon|Landbruk|MatDoktorgrad: Trygt å bruke husdyrgjødsel i økologisk grønnsaksdyrkingDet er ikke økt smitterisiko av sykdoms-fremkallende bakterier ved bruk av husdyrgjødsel i økologisk grønnsaksdyrking, viser ei doktorgradsavhandling ved Veterinærinstituttet. Spørsmålet er aktuelt siden en i økologisk landbruk benytter husdyrgjødsel ...Publikasjon|LandbrukDen gjennomsnittlige økobondenStereotypien om «katt og kaniner» må vike, sier Matthias Koesling, og presenterer tverrsnittet av Norges økobønder. Stor gard og solid landbruksutdanning kjennetegner den typiske økobonden, og motivasjonen er å produsere ...Publikasjon|LandbrukDOK-forsøket: Økt jordfruktbarhet og biologisk mangfoldI et langvarig forsøk i Sveits har en sammenlignet biodynamisk, organisk-biologisk og konvensjonell produksjon siden 1978.« Forrige side12…67Neste side »