MatNyhet|MatAlternative salgskanaler for økologisk frukt og grøntDet meste av økologisk frukt og grønt selges gjennom de store butikkjedene. Men mange produsenter selger også gjennom alternative salgskanaler.Publikasjon|Landbruk|MatFôring med raps og nakenhavre er gunstigFettet i melk inneholder mange ulike fettsyrer. Noen blir regnet som ernæringsmessig uheldig mens andre blir regnet som gunstige. Fôringa påvirker innholdet av slike fettsyrer.Nyhet|Landbruk|MatØko 2020 - møteplass for økologisk produksjonLandbrukets Økologikongress, Øko 2020, arrangeres på X Meeting Point på Hellerudsletta, 21. - 22. januar 2020. Hold av datoene! Publikasjon|Landbruk|Mat|MiljøNordisk rapport - veier til et bærekraftig kostholdKan Finland, Danmark, Norge og Sverige til sammen fø en befolkning på opp til 37 millioner mennesker med et ernæringsriktig kosthold, og samtidig bidra til å nå klimamålet på under ...Nyhet|Landbruk|MatGodt brød med moderne hvetesorterKornet fra de norske, foredlede hvetesortene Mirakel og Seniorita gir gode brød i moderne bakerier. Nå viser forskning at sortene også gir flotte surdeigsbrød med håndverksbakst.Fagartikkel|Landbruk|MatØkomat i hovedstaden - det skjer nåOslo er kåret til Europas miljøhovedstad i 2019. Kommunen skriver på hjemmesida: «Dette betyr at Oslo er en av Europas mest ambisiøse og handlekraftige byer innen miljø og klima, og ...Fagartikkel|Landbruk|MatGod kvalitet med borNæringsstoffet bor (B) påvirker mange prosesser i plantene. Bormangel kan gi sterk misvekst. Slik mangel er et kjent fenomen for plantedyrkere i Norge, særlig innen grønnsaker, frukt og bær, men ...Publikasjon|MatRedusert sjanse for kreft med økologisk mat?Resultatene fra en fransk studie viser at antall krefttilfeller blant deltagerne i observasjonsperioden var lavere for dem som spiste mye økologisk mat, sammenlignet med dem som spiste lite økologisk mat.Nyhet|Landbruk|Mat|HagebrukFlerårig kål i kjøkkenhagenKål er en av de eldste dyrkede grønnsakene våre. Mange foredlede former av hagekål er krevende å dyrke fordi de trenger mye gjødsling og er utsatt for mange ...Nyhet|Landbruk|MatHekta på brød og mjølBaker Stig Terje Kristoffersen ved "Fole godt" i Molde er hekta på brød og mjøl. Derfor var han lett å be da Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) på Tingvoll ...Nyhet|Landbruk|MatPrisdryss til skoler på Matpris-utdelingTo skoler mottok pris i hver sin kategori under utdelingen av Matprisen 2018.Fagartikkel|Landbruk|MatKalvekjøtt fra jord til bord i NederlandEco Fields er navnet på den eneste økologiske kalvekjøttprodusenten i Nederland. Gardene under Eco Fields ligger på historisk grunn i Wekerom og Barneveld, midt i landet.Fagartikkel|Landbruk|MatSatser på produktutviklingGründeren Anders Næss har vært leder for Økologisk Spesialkorn i 10 år. I høst slutter han som daglig leder, og Rune Henninen tar over stafettpinnen. Nå skal Anders Næss ...Publikasjon|MatØkologisk mat i sjukehusPå oppdrag fra Matvalget har NORSØK intervjuet miljøledere og kjøkkenledere om status for bruk av økologisk mat ved norske sjukehus som har deltatt i et nettverk om økologisk mat. Dette ...Publikasjon|MatEt bærekraftig måltidVeiledningstjenesten Matvalget, som er en del av informasjonstjenesten til Debio, tilbyr hjelp til storhusholdninger som vil inkludere bærekraft i mattilbudet sitt.Fagartikkel|Landbruk|Mat|HagebrukSpiselige planter midt i byenNyttehager, balkongbønder, pallekarmdyrking, grønne tak, geriljadyrking…..- interessen for å dyrke spiselige planter midt i byen er blitt en global folkebevegelse. Denne nye miljøbevegelsen finner vi i store byer ...Fagartikkel|Landbruk|MatREKO-ring for økologiske grønnsakerMari Sandsund dyrker økologiske grønnsaker som hun selger gjennom REKO-ringer. Det er en enkel måte å selge grønnsaker direkte på, mener hun.Fagartikkel|Landbruk|MatØkologisk mat - bedre enn ikke-økologisk mat?Det er umulig å svare et generelt ja eller nei på spørsmålet om økologisk mat er bedre eller sunnere enn annen mat ut fra den forskningen som fins i dag. ...Fagartikkel|MatØkologisk omlegging i storkjøkken - endring gjennom lagarbeidAlle kjøkken har sine særtrekk og sine spesielle vilkår.Fagartikkel|MatStrategier for omlegging til økologisk i storkjøkkenHvorfor legge om til økologisk? Her stiller vi spørsmålet: Hvordan? Fagartikkel|MatFramtidas kokker med framtidas råvarerHva vi velger å spise har betydning for jorda og miljøet. «Mat med framtid – vi dekker til fest» er et undervisningsopplegg som nylig er testet ut på elever i ...Nyhet|Landbruk|MatSvensk handlingsplan med store ambisjonerDen svenske regjeringen har vedtatt et mål om 30 prosent økologisk jordbruksareal og 60 prosent økologisk, offentlig forbruk innen 2030. Jordbruksverket i Sverige har nå utarbeidet en handlingsplan for å ...Publikasjon|Landbruk|Mat Rapport fra Nordisk konferanseKonferansen «ORGANICS for Tomorrow's Food Systems» ble avholdt sommeren 2017. Kompendiet med konferansebidragene gir et innblikk i forskningsstatus for økologisk landbruk i Norden og Baltikum.Fagartikkel|MatDet økologiske kjøkkenetÅ ta i bruk økologiske matvarer vil få praktiske konsekvenser i kjøkkenet. Det handler mye om endrede rutiner i arbeidsgang og tidsbruk i kjøkkenet.Fagartikkel|MatØkologiske produkterØkologisk mat kjennetegnes først og fremst av den miljøvennlige måten de er laget på.Publikasjon|MatEt bærekraftig matvalgDersom du lager mat til mange, kan du virkelig være med å utgjøre en forskjell. Du kan støtte opp om bærekraftig produksjon, øke etterspørselen etter miljøvennlige råvarer og bidra til ...Fagartikkel|Landbruk|Mat|HagebrukBesøk til Medalhus AndelslandbrukAndelslandbruket Medalhus i Trøndelag drives som et samvirke med eget styre. Astrid Sæther og Halfdan Stendahl, som driver gården, er ansatt av andelslandbruket som gartnere. De liker å ha kontakt ...Nyhet|Landbruk|MatKan øke økologisk produksjonVi spiser mer økologisk mat, samtidig som norsk produksjon går ned. En av utfordringene er å produsere større og mer stabilt volum av grønnsaker og andre vegetabilske varer. Det viser ...Nyhet|Landbruk|MatInspirerende å se hva de har fått til i Danmark– Det er utrolig inspirerende å se hva de har fått til i Danmark, som har tatt fatt i hele verdikjeden og fått til et bredt samarbeid, sier Børre Solberg, ...Nyhet|MatKokk Heidi Bjerkan vant Matprisen 2017Heidi Bjerkan stakk av med seieren i priskategorien Matprisen, og Norges sjømatråd ble oppfordret til å begynne å vise bredden, dybden og mangfoldet innen norsk sjømat ved å få Utfordrerprisen. Publikasjon|MatØkologisk mat i barnehagenMatvaner og holdninger til mat dannes tidlig. Det er fullt mulig å velge miljøvennlig og ernæringsriktig mat i barnehagen. Veilederen "Økologisk mat i barnehagen" gir kunnskap og inspirasjon for å ...Nyhet|Landbruk|MatTror på gamle kornsorter i økoproduksjonDagen før vi besøker Petter Simonsen har det hølja ned i bøtter og spann. Kornaksene deiset ned i bakken. Men kornet løftet seg raskt opp igjen. Som en av grü ...Nyhet|Landbruk|MatMer korn til matDet daglige brød blir tatt på kornet når NORSØK og Tingvoll Økopark arrangerer temadag om korn tirsdag 26.september.Nyhet|Landbruk|Mat|Hagebruk|MiljøØKOUKA i hele landetØKOUKA feirer den norske, økologiske maten. Velg blant over 200 arrangementer, der du får lære noe nytt, oppleve noe spennende, smake noe godt og ha det gøy! Publikasjon|Landbruk|MatLavere risiko for overvekt og fedme med økologisk matEt kosthold basert på mye økologisk mat gav lavere risiko for overvekt og fedme over tid i en stor, fransk kostholdsundersøkelse.Nyhet|Landbruk|Mat|Hagebruk|MiljøTingvoll Økopark åpnaMark i låven og ulv i trappa. Det er noe av det den nye Økoparken på Tingvoll gard kan tilby. « Forrige side123Neste side »