Nyheter (Mat)Nyhet|Landbruk|MatBli med og markér verdens jorddagFNs arrangerer Verdens jorddag hvert år for å sette søkelys på bærekraftig forvaltning av denne helt essensielle ressursen.Den 5. desember er du invitert til å delta på jordseminar sammen ...Nyhet|Landbruk|Mat- Skapergleden driver ossEn bygningsingeniør og en landskapsgeograf full av skaperglede og energi ble leie av bylivet og kjøpte seg et nedlagt småbruk som hadde stått tomt i tjue ...Nyhet|Landbruk|Mat|Hagebruk2021 er det internasjonale året for frukt og grønnsakerFNs organisasjon for ernæring og landbruk (FAO) har satt 2021 som det internasjonale året for frukt og grønnsaker for å sette søkelys på koblingen mellom ernæring, helse og ...Nyhet|Landbruk|Mat|MiljøEkofakta - Svensk web-portal for økologisk landbrukWeb-portalen Ekofakta samler kunnskap om økologisk produksjon og mat. Ekofakta omfatter fem hovedområder, med stoff særlig om svenske forhold. Området «Vad säger forskningen om ekologiskt landbruk?» inneholder statusoversikter for ...Nyhet|Landbruk|MatKostholdsstudier viser positivt resultat ved bruk av økologisk matFlere langvarige kostholdsstudier viser positive helseeffekter av å spise økologisk mat sammenlignet med et kosthold med konvensjonell mat. Dette kommer fram i en gjennomgang av 35 studier, som blant annet ...Nyhet|MatAlternative salgskanaler for økologisk frukt og grøntDet meste av økologisk frukt og grønt selges gjennom de store butikkjedene. Men mange produsenter selger også gjennom alternative salgskanaler.Nyhet|Landbruk|MatØko 2020 - møteplass for økologisk produksjonLandbrukets Økologikongress, Øko 2020, arrangeres på X Meeting Point på Hellerudsletta, 21. - 22. januar 2020. Hold av datoene! Nyhet|Landbruk|MatGodt brød med moderne hvetesorterKornet fra de norske, foredlede hvetesortene Mirakel og Seniorita gir gode brød i moderne bakerier. Nå viser forskning at sortene også gir flotte surdeigsbrød med håndverksbakst.Nyhet|Landbruk|Mat|HagebrukFlerårig kål i kjøkkenhagenKål er en av de eldste dyrkede grønnsakene våre. Mange foredlede former av hagekål er krevende å dyrke fordi de trenger mye gjødsling og er utsatt for mange ...Nyhet|Landbruk|MatHekta på brød og mjølBaker Stig Terje Kristoffersen ved "Fole godt" i Molde er hekta på brød og mjøl. Derfor var han lett å be da Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) på Tingvoll ...Nyhet|Landbruk|MatPrisdryss til skoler på Matpris-utdelingTo skoler mottok pris i hver sin kategori under utdelingen av Matprisen 2018.Nyhet|Landbruk|MatSvensk handlingsplan med store ambisjonerDen svenske regjeringen har vedtatt et mål om 30 prosent økologisk jordbruksareal og 60 prosent økologisk, offentlig forbruk innen 2030. Jordbruksverket i Sverige har nå utarbeidet en handlingsplan for å ...Nyhet|Landbruk|MatKan øke økologisk produksjonVi spiser mer økologisk mat, samtidig som norsk produksjon går ned. En av utfordringene er å produsere større og mer stabilt volum av grønnsaker og andre vegetabilske varer. Det viser ...Nyhet|Landbruk|MatInspirerende å se hva de har fått til i Danmark– Det er utrolig inspirerende å se hva de har fått til i Danmark, som har tatt fatt i hele verdikjeden og fått til et bredt samarbeid, sier Børre Solberg, ...Nyhet|MatKokk Heidi Bjerkan vant Matprisen 2017Heidi Bjerkan stakk av med seieren i priskategorien Matprisen, og Norges sjømatråd ble oppfordret til å begynne å vise bredden, dybden og mangfoldet innen norsk sjømat ved å få Utfordrerprisen. Nyhet|Landbruk|MatTror på gamle kornsorter i økoproduksjonDagen før vi besøker Petter Simonsen har det hølja ned i bøtter og spann. Kornaksene deiset ned i bakken. Men kornet løftet seg raskt opp igjen. Som en av grü ...Nyhet|Landbruk|MatMer korn til matDet daglige brød blir tatt på kornet når NORSØK og Tingvoll Økopark arrangerer temadag om korn tirsdag 26.september.Nyhet|Landbruk|Mat|Hagebruk|MiljøØKOUKA i hele landetØKOUKA feirer den norske, økologiske maten. Velg blant over 200 arrangementer, der du får lære noe nytt, oppleve noe spennende, smake noe godt og ha det gøy! Nyhet|Landbruk|Mat|Hagebruk|MiljøTingvoll Økopark åpnaMark i låven og ulv i trappa. Det er noe av det den nye Økoparken på Tingvoll gard kan tilby. Nyhet|Landbruk|MatTa vare på jordstrukturen– De vanlige kornslaga passet dårlig til økologisk dyrking, forteller Halfdan Lie Svalheim fra Kongsberg i dette intervjuet. Derfor gikk han over til å dyrke spelt, svedjerug og emmer.Nyhet|Landbruk|Mat|Hagebruk|MiljøProteinrike belgvekster til folk og dyrFN utpekte 2016 som internasjonalt år for kjernebelgvekster. Interessen for å bruke belgvekster som proteinkilde i kostholdet er stor. Sjølforsyning av proteinfôr i form av belgvekster kan redusere importen av ...