Emneord: StorfeFagartikkel|Landbruk|Mat|MiljøØkologisk midt i DrammenselvaPå en veiløs øy i Drammenselva ligger Langesøy Gård. Her har det vært jordbruk helt tilbake til 1700-tallet. I dag drives gården av Line og John Ragnar Stenersen som bor ...Fagartikkel|LandbrukInternasjonal investor og jordnær bondeMed oppvekst i USA, Hong Kong og London og utdannelse innen økonomi og med lederjobb i finansbransjen var det slettes ikke selvsagt at Arne Mikalsen skulle drive med økologisk storfekjøttproduksjon. ...Fagartikkel|LandbrukØkologisk ammeku - noe for deg?Økt bruk av norske fôrressurser og skjøtsel av kulturlandskapet er viktige tema i diskusjoner rundt norsk landbruk. Det er underdekning av norsk storfekjøtt i markedet, og verdifulle beiteressurser i inn- ...Publikasjon|LandbrukØkologisk kjøttproduksjon på okser og kastraterFra 2022 kan ikke lenger okser i økologiske besetninger sluttfôres innendørs. Dyra må på beite om sommeren eller ha tilgang til luftegård hele livet. Rapporten beskriver praktiske løsninger for ulike ...Publikasjon|LandbrukBeiteparasitter hos økologisk storfeDet er viktig med forebyggende tiltak for å unngå storfeparasitter som smitter på beite.Fagartikkel|LandbrukBeite- og mosjonskravet for storfeSom en følge av effektiviseringa i landbruket har buskapen blitt større og gårdene færre, og en betydelig andel av norske kyr melkes nå av en robot. Når gårdens beiteareal er ...Fagartikkel|LandbrukHvordan skille ku og kalv?I økologisk melkeproduksjon skal ku og kalv være sammen etter fødselen. To måter å skille ku og kalv på har blitt undersøkt i et forsøk på Tingvoll ...Fagartikkel|LandbrukFlis som dypstrø til storfeEnkle, uisolerte bygninger er godt egnet til storfehold. I slike bygninger kreves det at dyra skal ha tilgang til et varmeisolerende liggeunderlag, med rikelig med strø. Bruk av talle eller ...Fagartikkel|LandbrukØkonomi ved å ta i bruk jordbruksarealer ute av driftJordbruksareal ute av drift bør tas i bruk igjen. Dette øker bruken av egne ressurser og kan styrke grovfôrarealet. Her gjengis de økonomiske konsekvensene av å ta i bruk et ...Fagartikkel|Landbruk|MatKalvekjøtt fra jord til bord i NederlandEco Fields er navnet på den eneste økologiske kalvekjøttprodusenten i Nederland. Gardene under Eco Fields ligger på historisk grunn i Wekerom og Barneveld, midt i landet.Publikasjon|Landbruk|MiljøKlimagassutslipp ved oppal av oksekalverLavere metanutslipp ved bruk av fôr rikt på stivelse, men samlede klimagassutslipp var minst ved fôring med grovfôr. Dette var konklusjonene i et dansk forsøk med oksekalver som fikk ulik ...Fagartikkel|LandbrukValg av driftsopplegg for kvigerFôring og stell av kviger avhenger av målene man har for mjølkeproduksjonen.Fagartikkel|LandbrukUteareal for mjølkekyr i båsfjøsAktuelle løsninger for luftegårder for utegang utenom beitesesong.Fagartikkel|LandbrukTiltak for å styre toppytelsenHoldet på kua har betyding for mjølkemengde etter kalving.Fagartikkel|LandbrukFordøyelsessystemet hos storfeDrøvtyggerne er effektive fôrsankere og effektive til å fordøye trevlerikt fôr som gras og høy.Fagartikkel|LandbrukVal av kjøttferaseKjøttfe omfattar storferasar som berre blir bruka til spesialisert kjøttproduksjon. I tillegg har du kryssingsdyr som kan vere krysningar mellom mjølkeku og kjøttfe, og blandingsrasar som er avla for produksjon ...Fagartikkel|LandbrukVeien til drøvtyggerI kalveoppdrett er det svært viktig at kalven utvikler seg til å bli en stabil og god drøvtygger så raskt som mulig.Fagartikkel|LandbrukDyrevelferd storfeGod dyrevelferd i økologisk produksjon inneber ikkje berre god helse, men å ta vare på dyra sin eigenart og legge til rette for at dei skal få utfalde seg i ...Se alle emneord