Emneord: ProteinFagartikkel|LandbrukMer kunnskap om engbelgveksterNye sorter og arter av engbelgvekster kan gi bedre næringsforsyning til jorda og mer proteinrikt grovfôr i økologisk landbruk.Fagartikkel|LandbrukGrovfôr er det viktigste proteinfôretGrovfôret kan bidra med mye protein til mjølkekyr. Det er særlig høsting på et tidlig utviklingsstadium og god surfôrgjæring som er viktig for mengden protein dyra kan ta i ...Fagartikkel|LandbrukArktiske erter – en potensiell proteinkilde i fremtidens landbruk?Kan fortiden redde fremtiden? Fra Sjælland i sør til Tromsø i nord studerer forskerne nå et stort antall gamle ertesorter.Nyhet|LandbrukNye kilder til proteinfôr for fjørfeBioraffinering av belgvekster eller oljereddik kan gi proteinfôr til fjørfe, samtidig som husdyrløse gårder får tilført gjødsel og kan produsere energi.Fagartikkel|LandbrukKjernen i økologisk er belgveksterDe fleste kjernebelgvekster som dyrkes til frømodning, er dyrket på den sørlige halvkule og fortrinnsvis i Asia. Tørkete frø eller kjerner har lang lagringstid og er viktige kilder til protein ...Fagartikkel|LandbrukDet er verdt å prøve ertErter i vekstskifte med korn kan sanere sykdom og tilføre jorda nitrogenrike plantedeler. Når høsteforholda klaffer er også avlinga verdifull.Fagartikkel|LandbrukProteinforsyningEi særleg utfordring i økologisk husdyrproduksjon er tilgang til proteinrikt fôr. Ekstrahert soya er den viktigaste proteinkjelda i konvensjonelt landbruk. Dette kan ikkje brukast i økologisk produksjon på grunn av ...Se alle emneord