Emneord: Økologisk mjølkeproduksjonPublikasjon|LandbrukGode råd for økologisk mjølkeproduksjonBruk av kløver i engdyrkinga er viktig for avlinga og proteinforsyninga til økologiske mjølkekyr. Mjølkekyr trenger også E-vitamin, men ekstra tilskudd er ikke alltid nødvendig. Resultater fra forskning og forsøk ...Fagartikkel|Landbruk|MiljøMed melkeroboten på setraDa Ragnhild Gjermshus og Georg Magnus Heiberg bestemte seg for å bygge nytt fjøs måtte det bli med en flyttbar melkerobot. Siden 1997 har kyrne vært på setra 2 – ...Fagartikkel|LandbrukGrovfôr er det viktigste proteinfôretGrovfôret kan bidra med mye protein til mjølkekyr. Det er særlig høsting på et tidlig utviklingsstadium og god surfôrgjæring som er viktig for mengden protein dyra kan ta i ...Fagartikkel|LandbrukResultater i toppklasse for trønderske økomjølkprodusenterFem økologiske produsenter i Trøndelag var blant de beste da alle mjølkeprodusenter i fylket ble vurdert i 2016. Faktorer som avling, fôropptak og økonomi ble vurdert. Hva kjennetegner slike «best ...Publikasjon|Landbruk|MatFôring med raps og nakenhavre er gunstigFettet i melk inneholder mange ulike fettsyrer. Noen blir regnet som ernæringsmessig uheldig mens andre blir regnet som gunstige. Fôringa påvirker innholdet av slike fettsyrer.Fagartikkel|LandbrukØkologiske mjølkebruk er mer effektive enn konvensjonelleEi masteroppgave fra Norges Handelshøyskole viser at det er små forskjeller i lønnsomhet mellom økologiske og konvensjonelle melkebruk, men at innteksteffektiviteten på slike bruk er høyere – altså at økobøndene ...Se alle emneord