Emneord: LivsløpsanalysePublikasjon|Landbruk|MiljøØkologisk svinekjøtt – mer bærekraftig enn konvensjoneltPublikasjon|Landbruk|Mat|MiljøKlima- og miljøavtrykk fra matplanterKorn, frukt og grønnsaker er generelt gode matvalg med liten negativ påvirkning på klima og miljø. Sammenlignet med animalske produkter kommer de jevnt over bedre ut. Det kan imidlertid være ...Publikasjon|Landbruk|MiljøMangelfulle analyser av landbrukets miljøavtrykkLivsløpsanalyser er en vanlig metode å bruke når miljøeffekter av ulike driftsmåter i landbruket skal sammenlignes. Men ofte blir ikke viktige faktorer tatt med i analysen, som biologisk mangfold, jordkvalitet ...Publikasjon|Landbruk|MiljøIkke bare klimagassutslippDet er mye snakk om klimabelastningen fra animalske matvarer, men flere faktorer må være med når det totale miljøavtrykket skal beregnes. Dette har stor betydning når økologisk og konvensjonell mjølkeproduksjon ...Publikasjon|Landbruk|MiljøLivsløpsanalyser er ikke tilstrekkelig utvikletLivsløpsanalyser (LCA) er ikke tilstrekkelig utviklet som metode for å kunne brukes i sammenligninger mellom økologisk og konvensjonell produksjon, hevder sveitsiske forskere som har vurdert bruken av metoden i vitenskapelige ...Se alle emneord