Emneord: KornforedlingPublikasjon|Landbruk|MiljøAgrologica & Landsorten: Når tradisjon møter innovasjon i økologisk såkornproduksjonPublikasjon|Landbruk|MatFeltforsøk med bygg og havre til matResultatene fra et feltforsøk med bygg og havre til matkorn er presentert i NORSØK-rapporten "Bygg og havre til mat - resultat fra feltforsøk i Surnadal". Resultatene viser at sortsvalg, næringstilførsel ...Nyhet|Landbruk|MatGodt brød med moderne hvetesorterKornet fra de norske, foredlede hvetesortene Mirakel og Seniorita gir gode brød i moderne bakerier. Nå viser forskning at sortene også gir flotte surdeigsbrød med håndverksbakst.Nyhet|Landbruk|MatHekta på brød og mjølBaker Stig Terje Kristoffersen ved "Fole godt" i Molde er hekta på brød og mjøl. Derfor var han lett å be da Norsk senter for økologisk landbruk (NORSØK) på Tingvoll ...Fagartikkel|LandbrukVårhvete til håndverksbaking – viktige egenskaper for økologisk dyrkingØkologisk korndyrking har lite omfang i Norge, men det er stigende interesse for gamle kornsorter og håndverksbaking. Prosjektet «Kvalitetskorn» har prøvd ut gamle og nye vårhvetesorter i Trøndelag, og undersøkt ...Nyhet|Landbruk|MatTror på gamle kornsorter i økoproduksjonDagen før vi besøker Petter Simonsen har det hølja ned i bøtter og spann. Kornaksene deiset ned i bakken. Men kornet løftet seg raskt opp igjen. Som en av grü ...Nyhet|LandbrukMangfold i åkeren, og vafler fra fôrkornOmlag 30 gårdbrukere møttes på Stiklestad for å bli kjent med aktuelle vårhvetesorter til økologisk dyrking og håndverksbakst. Mattilsynet ønsker et økt mangfold av kornsorter velkommen, og kan bistå med ...Fagartikkel|LandbrukJakten på en ny byggsortDet kan ta 16 år fra to byggsorter krysses til en ny sort er klar for salg.Se alle emneord