Emneord: KjøttproduksjonNyhet|Landbruk|Mat- Skapergleden driver ossEn bygningsingeniør og en landskapsgeograf full av skaperglede og energi ble leie av bylivet og kjøpte seg et nedlagt småbruk som hadde stått tomt i tjue ...Publikasjon|LandbrukØkologisk kjøttproduksjon på okser og kastraterFra 2022 kan ikke lenger okser i økologiske besetninger sluttfôres innendørs. Dyra må på beite om sommeren eller ha tilgang til luftegård hele livet. Rapporten beskriver praktiske løsninger for ulike ...Fagartikkel|LandbrukHeimavla kraftfôr gir god økonomiØkologisk kraftfôr er kostbart og restaurantene er mer opptatt av hva dyrene er fôra med enn at det står Debio på dem. Ingrid Vingelsgaard og Arnstein Enget i Vingelen omsetter ...Fagartikkel|Landbruk|MatKalvekjøtt fra jord til bord i NederlandEco Fields er navnet på den eneste økologiske kalvekjøttprodusenten i Nederland. Gardene under Eco Fields ligger på historisk grunn i Wekerom og Barneveld, midt i landet.Publikasjon|Landbruk|MiljøKlimagassutslipp ved oppal av oksekalverLavere metanutslipp ved bruk av fôr rikt på stivelse, men samlede klimagassutslipp var minst ved fôring med grovfôr. Dette var konklusjonene i et dansk forsøk med oksekalver som fikk ulik ...Fagartikkel|Landbruk|MatKjøtt kan være en del av et ressursvennlig kosthold i et land hvor det er lettere å dyrke gras enn kornKjøtt kan være en del av et ressursvennlig kosthold i et land hvor det er lettere å dyrke gras enn korn. Men da må kjøttforbruket være så lite at det ...Fagartikkel|LandbrukVal av kjøttferaseKjøttfe omfattar storferasar som berre blir bruka til spesialisert kjøttproduksjon. I tillegg har du kryssingsdyr som kan vere krysningar mellom mjølkeku og kjøttfe, og blandingsrasar som er avla for produksjon ...Se alle emneord