Plante-dyrking

Reddik-

Reddik (Raphanus sativus L. var.sativus) er en ettårig plante som hører til korsblomstfamilien (Brassicaceae).


Av Alena Gibalova, Bioforsk Økologisk

Reddik er en gammel kulturplante som stammer fra Kina og kan veldig variere i form og farge. Fra kulerunde til kjegleformede og fra helt rød over rød-hvit til helt hvit. Aktuelle økologiske reddiksorter finnes på www.okofro.no.

Ulike reddiker (Foto: Alena Gibalova)

Bruk og ernæring

Reddik er en god kilde til kalium, folsyre, antioksidanter, vitamin B6, riboflavin, magnesium og kalsium. Reddik inneholder også svovelstoffer som er gunstige for fordøyelsen. Oftest spiser man knollen, den oppsvulmende delen av stengelen som utvikler seg under spirebladene. Bladene innholder hele seks ganger så mye C-vitaminer og kalsium enn selve roten. De kan brukes som vanlig salat, og tynne skiver med reddikrot passer godt på brødskiva eller i salater.


Les mer:
>> Dyrkningsveiledningen er oversatt og bearbeidet for norske forhold fra dansk rådgivning.