Forside » Emne » Litteratur » Boktips
Emne

Boktips

Vil du vite mer om økologi og økologisk landbruk, finner du mange tips her.


 • Bok for frukt- og bærdyrkere!

  Vet du hvor mange ulike tege-arter som er nyttedyr i hagen? Eller hvilke skadedyr som er mest vanlige på frukttrærne? Boka “Nyttedyr, skadedyr og sjukdom i Frukt- og bærhagen” av Olav Sørum gir svar på disse spørsmålene.

  (07.02.2011)
 • Boka «Afrika kan fø seg selv»

  På ulike måter viser de 27 forfatterne i boka "Africa Can Feed Itself" at Afrika helt klart kan fø seg selv, dersom de riktige politiske og økonomiske betingelsene er til stede. Forfatterne er politikere, aktivister og vitenskapsmenn fra Afrika, Norge og Europa.

  (29.10.2007)
 • Den hemmelige kokken

  Hva handler du? Hva består maten din av? Hvem har bestemt det? Journalist gjennom 30 år, matskribent og redaksjonssjef, Mats-Eric Nilsson, ble nokså overrasket da han begynte å lese hva mat egentlig inneholdt. - Betydningen av ordet "ferskt" fikk en helt ny mening.

  (28.04.2009)
 • Et LEVENDE MANGFOLD-

  «Et levende mangfold» retter seg til den nysgjerrige forbruker så vel som hageeiere, gårdbrukere eller studenten som ønsker å vite mer om biodynamisk landbruk. Den beskriver filosofien som ligger bak driftsformen, så vel som de praktiske trekkene relatert til praksisen. I tillegg er det lagt inn et eget kapittel om ernæring og aktuelle oppskrifter.

  (30.04.2009)
 • Handbok i mekanisk ugrasbekjempning for jordbruks – og hagebruksvekster

  Boken presenterer kort og konsist ulike metoder og maskiner for ikke-kjemisk ugrasregulering i mange vekster. Anbefalingene er basert på erfaringer og forskningsresultat sammenstilt av bønder, forskere og maskinspesialister.

  (22.04.2010)
 • Helsefordeler ved økologisk mat

  Eksperter innen ernæring, dyreforskning, jordforskning, miljømikrobiologi, toksikologi, forbruksforskning og innen medisin har bidratt til i boka «Health benefits of organic food - Effects of the environment» .

  (14.11.2008)
 • Kjøkkenhage

  Kirsty McKinnon ved Bioforsk Økologisk har skrevet ei praktbok om kjøkkenhage for norsk klima. Forfatteren mener en kjøkkenhage kan ha stor verdi for den enkelte, men også for den totale matproduksjonen.

  (29.04.2011)
 • Kom jentene mine!

  Over en periode på 3 år dokumenterte forfatterne og fotografene Sanna Törneman og Anette Tam dagliglivet til gårdbrukerne Gunhild Øigarden og Nils Drabløs i Velledalen i Sykkylven.

  (16.03.2010)
 • Nyttige bøker om økologisk landbruk

  Ei rekke titler er utgitt på norsk om økologisk landbruk og hagebruk de siste årene. Noen kan bestillers fra Bioforsk Økologisk andre fra forlag eller direkte fra forfatteren.

  (23.02.2007)