Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

-Økopris til Godt Brød, igjen!

For andre gang på ei uke mottok økobakeriet Godt Brød en pris. Denne gangen Økopris Vestlandet 2007 som ble delt ut under Bønder i byd´n i Bergen fredag 7. september.

I begrunnelsen heter det at "Økopris Vestlandet går til ei bedrift som har gjort en særlig innsats for å fremme økologisk landbruk, forbruk og utvikling på Vestlanet, men også nasjonalt. Bakeriene til  Godt Brød har over en million besøk årlig, og kan karakteriseres som en av de største økologiske suksessene i landet."

Vært økologisk motor
Gründerne Øystein Løvlie og Richard Müller har stimulert spesielt økologiske kornbønder og møller, men også økologiske fruktbønder i Sogn, økologiske drikkeprodusenter som Balholm og Corona, og økologiske kjøtprodusenter som Vikjakjøt. Godt Brød har derfor vært en motor i hele kjeden fra jord til frokost- og lunsjbord. 

Godt Brød begynte med et økologisk bakeverksted ved Korskirken i Bergen for 12 år siden. Den vesle bakeren på hjørnet har etter hvert fått seks nye søsken. Ett til i Bergen, fire i Oslo og ett i Trondheim. Omsetninga ligger på 55 millionar årlig, og er voksende.

Prisen ble delt ut av Oikos Vest, Økoringen Vest og Forsøksringen Hordaland. Den er sponsa av landbruksavdelinga hos Fylkesmannen i Hordaland og landbruksavdelinga hos Fylkesmannen i Sogn og Fjordane. Prisen er på 5000 kroner og er et særtrykk av den sunnfjordbaserte kunstneren Karen Helga Maurstig. 
 
Vi gratulerer!

Lenker
>> www.oikos.no/vest
>> www.bakeverksted.no