Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

-Godt Brød årets økoleverandør!

Øystein Løvlie i Godt Brød mottar prisen Årets økoleverandør 2007.

Økobakeriet Godt Brød mottok torsdag prisen "Årets økoleverandør" for å ha utmerket seg med smakfulle og gode økologiske bakevarer. Prisen ble delt ut av fylkesordfører Jon Aasen i Møre og Romsdal under Matfestivalen i Ålesund.

Av Jon Magne Holten, Bioforsk Økologisk

- Årets prisvinner har vært en en pioner innen utvikling av økologiske bakevarer, og er i dag en sikker og profesjonell leverandør, med utsøkte produkt av god kvalitet, uttalte fylkesordføre Aasen ved prisutdelinga.

Økologisk konsept
- Gjennom sunne og smakfulle brød av høg kvalitet viser bedriften stor forståelse av det økologiske konseptet, fortsatte Aasen.

I år var det ni kandidater til året pris, som spente fra primærprodusenter til store og kjente markedsaktører. Dette er det tredje året som prisen ble delt ut.

Bakesjef Øystein Løvlie i Godt Brød. Foto: Liv Birkeland
Bakesjef Øystein Løvlie i Godt Brød mottok prisen Årets økoleverandør under Matfestivalen 2007 i Ålesund. Her med økobrus fra Oskar Sylte, som faktisk var det eneste økologiske produktet under Matfestivalen. Foto: Liv Birkeland

Juryen har i år bestått av Marianne Myhren fra Debio, Liv Birkeland fra Bioforsk Økologisk, Gunnar Kvamme fra St.Olav´s Hospital, Knut Lutnæs fra Coop, Reidar Andestad fra Oikos og juryeleder Kari Wiggen fra Møre og Romsdal fylke. Statens Landbruksforvaltning har finansiert prisen.

Sunne og gode brød
Godt Brød åpnet sitt først bakeri i Bergen i 1995, og har i dag utvidet til sju bakeverksted i Bergen, Oslo og Trondheim.

- Bakeverkstedet har fokus på råvarer og prosesser som skulle gi bedre og sunnere brød, og prisvinneren har lykkes særdeles bra med sitt økologiske konsept, sa fylkesordføreren.

Aasen trakk videre fram at Godt Brød har klart å koble økologisk med en tydelig smaks- og kvalitetsopplevelse, som blir satt pris på av kundene. På denne måten klarer Godt Brød å spre kunnskapen om økologisk mat til nye grupper.

Lenker
>> Bakeverkstedet Godt Brød
>> Spis deg glad, med gode brød - artikkel i Mat&Helse.