Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

-Kjøkkenhagen er en miljøvinner

og den skal feires!

intkjhagedag

Kjøkkenhagen fortjener oppmerksomhet og har derfor fått sin egen festdag. I år er det 26. august. Da skal kjøkkenhagen feires og hylles over hele verden.


Fra kjøkkenhagen høster vi den ferskeste og mest smakfulle maten, vi får mosjon og gode gastronomiske opplevelser. Nærmere begrepet kortreist mat kommer vi heller ikke.  Mange steder i verden er kjøkkenhagen fremdeles den viktigste kilden til et variert og helsefremmende kosthold.

 

Mat fra Stjernehagen

Målene med å arrangere en egen kjøkkenhagedag er:

  • å feire og fremme den positive rollen som dyrking av nyttevekster i kjøkkenhager har på samfunn og folks helse
  • øke bevisstheten om fordelene med å spise lokalprodusert mat og oppmuntre folk til å utforske mulighetene for lokal matproduksjon
  • å bygge et fellesskap på lokalt og internasjonalt nivå rundt den universelle opplevelsen av å dyrke mat, tilberede og spise den.

Dagen kan feires på mange måter - alt fra å invitere venner til et måltid basert på produkter fra hagen til å arrangere en større tilstelning med hagevandring, smaksprøver og evt foredrag om spesielle emner. Se bilder fra feiringen i 2006.

Flere av de økologiske besøkshagene åpner portene denne dagen, blant annet Bioforsk Økologisk som inviterer til et arrangement i Stjernehagen på Tingvoll kl 14 på søndag 26. august.

Internasjonal kjøkkenhagedag arrangeres etter initiativ fra Kitchen Gardeners International.