Forside » Emne » Skolehage
Emne

Skolehage

En skolehage er en fin arena for tverrfaglig læring, og en ressurs som kan knyttes til de fleste læringsmål i skolen. Skolehagen er også med og bidrar til økt kunnskap og undring over prosesser i naturen, som igjen øker respekten for og gleden ved å bidra i det økologiske kretsløpet. Og ikke minst- det er gøy å være i skolehagen.


Les mer om skolehage på:

>> www.skolehagen.no

 • Skolehageutdanning

  Skolehagene i Norge opplever for tiden økt interesse og engasjement, og elevene som får dette tilbudet har mulighet til både å lære fag og å kose seg med selvdyrkede urter og grønnsaker. Den økte interessen for skolehager gjenspeiler seg også i ulike utdanningstilbud som tilbys i landet.

 • -Øko-pedagogikk på nett

  Nå fins det læremateriell om økologisk landbruk og mat for grunnskolen på nett. Stoffet er tilpasset ulike klassetrinn og omfatter ulike former for undervisningsopplegg.

 • Skolehagen vår!
  Amid ser på frøene til kongslys

  I vår tid trenger vi mer enn noen gang gode undervisningsarenaer for å lære om prosessene i naturen, om hvor matvekster kommer fra og hvordan de ser ut og utvikler seg, en arena som egner seg for å øve og utvikle evne til samarbeid og hvor en kan lære god arbeidsteknikk og oppleve tverrfaglig læring.

 • Møkk & makk - og mer til

  Makk & møkk - og mer til er et arbeidshefte for elever i grunnskolen. Det passer godt i forkant  av at elevene skal besøke en økologisk gard. I tekst og bilder beskrives livet på garden og livet i jorda. Det er satt av plass til at elevene kan notere ned spørsmål de har lyst til å få svar på under gardsbesøket.