Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

-Rema 1000 billigst på økomat i Danmark

Rema 1000 var billigst i en pristest avisa Økologisk Jordbrug gjorde av økomat i danske dagligvarebutikker. Rema 1000 har det siste året jobbet målrettet i Danmark med å skjerpe sin økoprofil.

Av Jon Magne Holten, Bioforsk Økologisk

I pristesten skilte Rema 1000 seg markant ut fra de andre 13 dagligvarebutikkene. Dette henger delvis sammen med at testen ble gjort i uke 43, som var samme uke som Rema 1000 kjørte en kampanje for økomat.

Kampanjen er imidlertid ikke hele forklaringa. Siden Anders Jensen, tidligere innkjøpsdirektør i den danske billigkjeden Netto, skiftet jobb til Rema 1000 for et år siden, har denne velkjente norske kjeden jobbet målrettet med å skjerpe den økologiske profilen.

Ingen gammel tankegang lenger
Anders Jensen er uenig i at økologi og billig mat er to uforenlige størrelser.

- Vi er heldigvis kommet vekk fra den gamle tankegangen om at når det er tale om økologi, er det automatisk dobling av prisen, sier innkjøpsdirektøren til Økologisk Jordbrug.

Anders Jensen avviser dessuten at de lave økoprisene er et uttrykk for at kjeden presser produsentene. Og at produsentene blir tvunget til å kompromisse med kvaliteten.

Når Rema 1000 er billig på økomat skyldes det hovedsakelig kjedens store volum kombinert med en billig og effektiv drift.

Dobling
- I øyeblikket har Rema 1000 35-40 varer i sitt faste sortiment, men vi har mål om å doble antall økologiske varer i løpet av det kommende året, sier Anders Jensen som var en av arkitekten bak Nettos satsning på økologisk mat.

- Grunnleggende mener jeg at økologi er en god historie, og vi tror på at økologi er et marked det er verdt å satse på, uttaler Jensen.

Hvis Rema 1000 vil være helt fremst, er de nødt til å ta inn flere nisje- og kvalitetsprodukter, uttaler innkjøpssjefen for Rema 1000 i Danmark.

Og så spørs det om morselskapet i Norge vil følge det gode eksemplet til Rema 1000 i Danmark.