Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

-Økoburgere får bra attest!

Elevene ved Sykkylven Ungdomsskole var klare i sin dom etter å ha testet økologiske hamburgere.
- Den er faktisk litt bedre enn de vi vanligvis spiser, sier 14-åringen Veronica Rotnes i følge avisa Nationen.

- Den smaker nesten likt, men enda litt bedre. Og alle de andre elevene jeg har snakket med, sier det samme som meg, uttaler elev Veronica Rotnes.

Tindeburger 
Det er en sammenslutning av lokale bønder i Sykkylven som har utviklet den nye hamburgeren. Arbeidet har skjedd i nært samarbeid med Matforsk på Ås.

- Vi har brukt det siste året på å finne fram til det som har fått navnet Tindeburger, forteller Petter Velle, styreleder i Tindemat.

- I den første fasen slet vi litt med at hamburgeren ble for tørr. Den krympet ved grilling eller steking fordi den var for ren i konsistensen. Nå har vi funnet fram til en oppskrift som gir en saftigere burger. 

Til butikkene 
Tindemat er blant de første med økologiske hamburgere og de positive testresultatene i lokalmarkedet, kan bety at de blir å finne i butikkene om ikke så alt for langt tid.

- Vi skal skynde oss langsomt, men vi ser at dette er et produkt med et stort potensial. Vi har også hatt en prøveproduksjon med kjøttdeig som smakte svært godt, sier Petter Velle. 

Bønder 
Det er ni bønder som står bak Tindemat. De var lei av at det økologiske kjøttet de produserte, forsvant ut til forbrukere på Østlandet. Derfor reiste de på kurs for å lære det de trengte for å starte egen produksjon.

Kjøttet slaktes ved Gildes anlegg i Ålesund og videreforedles i leide lokaler på Stranda.
- At det ble hamburgere skyldes at vi så tomrommet i markedet, sier styreleder Velle.

Kilde: Nationen