Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

-Rekordvekst i britiske butikker

Rapport UK market 2005

Det britiske markedet opplever nå en eventyrlig vekst i salget av økologisk mat og drikke. En økning på heile 30 % fra 2004 til 2005. I norske kroner tilsvarer dette en vekst på 84 millioner per uke! Til sammenligning økte det totale matmarkedet med 3 % i samme periode.

Det er Soil Association som legger fram disse resultatene i rapporten Organic Market - growing globally, booming in Britain. Organisasjonen har opplevd at antallet gardbrukere som er interessert i å legge om til økologisk produksjon har økt med 42 % siste år. Likevel ser det ut til at den britiske produksjonen ikke greier å holde tritt med etterspørselen.

Undersøkelsen slår også hull på myten om at økologisk mat kun er interessant for folk med høy inntekt. To av tre kunder kjøper nemlig bevisst økologisk mat, og alle sosiale lag er representert blant disse.

Det var supermarkedene som stod for hovedandelen av veksten i 2005. Helen Browning i Soil Association sier hun er oppmuntret av at kjedene har redusert andelen av importerte økologiske produkter. Et klart flertall av kundene i undersøkelsen sier at de heller vil kjøpe et lokalt produsert ikke-økologisk produkt enn tilsvarende importert og økologisk.

Trykk for mer informasjon om rapporten, for bestilling eller for gratis sammendrag.