Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

-Første danske dagligvare med 100 % økovarer

Forrige fredag åpnet Danmarks første rendyrkede økologiske dagligvarebutikk i København. Målet er å ha 4000 varegrupper om et halvt år.

Eieren Jesper Schimming er nøye med å understreke at det verken er en helsekostbutikk eller firkantet ideologisk satsning. Målet er å tilby råvarer og produkter som er nøye utvalgt etter smak og kvalitet og av økologisk opprinnelse.
 
Supermarkedet har et like bredt varesortiment som en vanlig butikk, bare det alle varegrupper er 100 prosent økologiske.

Dette gjelder ikke bare de ordinære varer som en typisk forbinder med økologisk mat, dvs grønnsaker og melk, men også varer som bleier, krydder, is og andre varer.

Jesper Schimming legger ikke skjul på at den langsiktige ambisjonen er å fange den grønne bølgen og skape en landsdekkende kjede af økologiske nærbutikker og supermarkeder.

- Hvis den butikken går godt, så er der ingen tvil om at vi vil ut i landet med flere butikker, sier Jesper Schimming.

I Tyskland har de rene økologiske dagligvarebutikkene etablert seg mange steder, og de hører med i kjeder. I Sverige finnes det fremdeles ingen som har tort å satse på dagligvaresalg. I Norge er det Helios sitt utsalg ved Colosseum i Oslo som kommer nærmest en økologisk dagligvarebutikk. 
 
Kilder: Ekologiska Lantbrukerna og Børsen Online