Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

-Verdensmarkedet øker til over 200 mrd kroner

Salget av økologiske produkter fortsetter å stige i hele verden. I år vil verdensmarkedet nå en verdi på ca 210 milliarder kroner, forventer analysebyrået Organic Monitor.

Salget av økologiske produkter globalt vil i år stige til 34 milliarder US dollar, tilsvarende 210 milliarder norske kroner. Det forventer det britiske analysebyrået Organic Monitor, i følge den svenske nyhetstjenesten Ekoweb. I 2005 steg det økologiske markedet på verdensplan med mellom 8 og 9 prosent til ca 30 milliarder US dollar - 186 milliarder kroner.

Størst var stigningen i USA, hvor markedet vokste med hele 20 prosent. Den markante økningen skyldes blant annet at butikkene har satt flere forskjellige økologiske varer i hyllene. Dessuten har store konsern som Kraft Foods, Pepsi Cola og Danone utvidet deres sortiment med økologiske produkter.

Det amerikanske og det europeiske markedet er nå like store. På hvert kontinent ble det i 2005 solgt økologiske varer for ca 76 milliarder kroner.

Selv om det økologiske salget er størst i den vestlige verden, holder Asia, Australia og Oseania også på komme godt med. På visse markeder i Asia var det i fjor en vekst på opp til 30 prosent, selv om det var fra et lavt utgangspunkt