Plante-dyrking

Om frø og formeringsmateriale

Økologisk såvare og formeringsmatereiale (settepotet, stiklinger og lignende) skal brukes dersom det er tilgjengelig. På nettsida www.okofro.no, som drives av Mattilsynet, finnes lister over tilgjengelig økologisk såvare. Dersom økologisk såvare ikke finnes, kan annen såvare brukes etter gitte retningslinjer.


okofro.no inneholder kun oversikt over tilgjengelig såvare og settepotet, men har liste med kontaktinformasjon til produsenter av andre typer vegetativt formeringsmateriale (som frukttrær, bær og småplanter av urter).

>> Økologisk formeringsmateriale - hvem, når, hvordan?

 • -Hybrider – en velsignelse eller forbannelse?

  Mye tyder på at den ensidige satsingen på F1-hybrider har gått for langt. Riktignok har hybridfrø noen åpenbare fordeler, men hvis vi løfter blikket litt er bildet langt fra entydig.

  (30.04.2014)
 • -Økologisk formeringsmateriale

  Uansett om du er en stor « økoprodusent»  eller om du har en liten kjøkkenhage eller skolehage vil du møte spørsmålet om hvor du skal kjøpe økologisk frø, hva som finnes på det norske markedet og hva du skal gjøre hvis du ikke klarer å skaffe ønsket økologisk formeringsmateriale.

  (09.03.2009)
 • Temaark økologisk frø og formeringsmateriale

  De følgende 24 temaarkene dekker aktuelle og nyttige tema om frø og formering av økologisk engfrø, korn, potet, grønnsaker, frukt og bær og urter, bondens rettigheter og litt til.

  (12.12.2003)