Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

-Glemt å kjøpe kalender? Her har du en med Jord som tema

2015 er Det internasjonale jordåret, har FN bestemt. I den forbindelse har Skog og Landskap laget en kalender som hver måned presenterer en jordgruppe og et jordfaglig tema.

Visste du at jord, i tillegg til å være grunnlaget for produksjon av mat og fôr, har en viktig funksjon i økosystemer og derfor påvirker vår livskvalitet?

Over en fjerdedel av verdens organismer finnes i jordsmonnet. Jord spiller en nøkkelrolle i tilgangen på rent vann, og for å forhindre katastrofer som flom og tørke. For landområdene utgjør jordsmonnet det største karbonlagret, og vern om jord kan bidra til en bedre klimatilpasning. Vedlikehold eller forbedring av verdens jordressurser er essensielt for at menneskenes behov for vann- og matsikkerhet blir oppnådd.

Jordår-kalenderen presenterer tolv jordgrupper, og hver måned kan du lese deg opp om tema som jordvern, erosjon, klimautslipp fra jord, liv i jorda og matproduksjon.

Du kan laste ned kalenderen som Pdf, eller bestille den trykte versjonen hos Skog og Landskap: hilde.olsen@skogoglandskap.no 

Last ned jordkalenderen her

Les mer om jordåret hos FN

Les mer om jordåret hos Skog og Landskap