Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

-Innleder global kampanje for å minske matsvinnet

I følge kampanjen Think. Eat. Save – reduce your Foodprint, kan aktører langs hele næringskjeden redusere det årlige matsvinnet på 1,3 milliarder tonn betydelig kun ved hjelp av enkle grep. Kampanjen er initiert av FAO, FNs miljøprogram (UNEP) og samarbeidspartnere langs hele næringskjeden.

- I en verden med syv milliarder mennesker, som kommer til å vokse til ni milliarder innen år 2050, er sløseri med mat ubegripelig – både økonomisk, miljømessig og etisk, sier Achim Steiner, administrerende direktør for FNs miljøprogram (UNEP). I følge FAO går om lag en tredjedel av maten som produseres i verden tapt i matproduksjonen eller blir kastet av konsumentene.   

Kampanjen Think. Eat. Save – reduce your Foodprint fokuserer først og fremst på forbrukere, forhandlere, restaurant og storhusholdninger.  Den er en del av SAVE FOOD-initiativet som er ett verdensomspennende samarbeid som drives av FAO, Messe Düsseldorf og  generalsekretæren i FN sitt initiativ Zero Hunger. Målet er å påskynde ulike initiativ rundt om i verden gjennom å gi en felles plattform for informasjonsutveksling og globale visjoner om disse spørsmålene.