Emne
Foto: Grete Lene Serikstad, Bioforsk Økologisk

Avlinger for fruktdyrking i økologisk landbruk

Økologisk fruktdyrking omfatter rundt 2 000 dekar i Norge. Epler er den viktigste produksjonen, men også plommer, moreller og pærer blir produsert økologisk.

Avlinger frukt og baer - feltdata 2014.xlsxAvlingstallene som er gjengitt her stammer fra en undersøkelse blant fruktbønder på Vestlandet.

Det er også tatt med avlingstall fra en fruktdyrker i Telemark.

 >>  Les mer om epledyrking i økologisk landbruk

>> Les mer om tiltak mot skadegjørere i fruktdyrking

Norsk Institutt for landbruksøkonomisk forskning har gitt ut rapporten «Økologisk frukt og bær i Norge. Hvor mye produseres og hvordan omsettes det?» Notat 2012-15

Resultatene er presentert i Excel-ark . I  Excel-arket er det en forklaring av de ulike parametrene som er oppgitt.

Avlinger frukt og bær - feltdata