Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

Under Kongeparets fylkestur til Sande i dag 19. juni hedret H.M. Kong Harald Sande for sin økologiske matproduksjon.Her sammen med Dronnig Sonja på torget i Sande.(Foto: Økofestivalen)

-Klart for økofestival i Sande

I helgen 17.-19.august går den femte økofestivalen i Sande av stabelen. Da blir Sande sentrum fylt med boder med utstillinger fra flere aktører innenfor økologisk matproduksjon, festivalscene med kulturelle innslag og mye mer.

Årets festival blir åpnet av stortingspresident Dag Terje Andersen. Festivalen kan skryte av et bredt og innholdsrikt program med bl.a. vinsmaking, bankett med tre retters middag, alt økologisk. Kulturkameratene arrangerer konsert med artisten Vinni lørdag kveld. Dette i tillegg til over 30 utstillere på økomarkedet.

Festivalen er den største økologiske festivalen i Norge. Således kan festivalen både fylle et nasjonalt, regionalt og lokalt behov. Festivalens formål er å skape større og mer omfattende forståelse for økologi i vid forstand.

I dag dyrkes 24 % av landbruksarealet i kommunen økologisk, i SFO er 60 % av maten som serveres økologisk, i de kommunale barnehagene satses det også på økologi og på Sandetun sykehjem er kjøkkenet Debiosertifisert.

Dette til sammen gjør Sande til en kommune som kan fremstå som et forbilde på området. Vi er derfor glade og stolte over å kunne invitere til den eneste rendyrkede økofestivalen i vårt langstrakte land.

Årets tema spiller på det ”eventyrlige”. De besøkende får møte prinsessa, de syv bøndene og heksa. Det blir et stort økomarked, varierte barneaktiviteter og underholdning i tillegg til en opplevelsesrik matservering.

Økofestivalen ble første gang arrangert i 2006, med ønske om å vise Sande som en god og fremtidsrettet økokommune. Det var et felles ønske om å vise Sande som en slagkraftig økokommune. Sande har lenge vært et tyngdepunkt innen økologisk landbruk, og er på landsbasis en av de største og beste på produksjon av økologiske grønnsaker. Drivkraften er å vise et mangfold av økologiske produkter og økologisk produksjon som et godt og fremtidsrettet alternativ.

Festivalen arrangeres på et åpent torg midt i Sande sentrum, omgitt av foretninger og andre servicenæringer. Under festivalen bygges torget inn med store telt slik at arrangementet er gjennomførbart uansett vær. Mer informasjon og kontinuerlige oppdateringer finnes på hjemmesiden: . http://www.okofestivalen.no/

PROGRAM