Nyhetsarkiv
Nyhetsbrev
Legg meg til
NORSØK
6630 Tingvoll
Telefon: +47 930 09 884
e-post: agropub@norsok.no Redaktør: Anita Land
Fagredaktør: Grete Lene Serikstad

økofunn

-Forskjellig næringsinnhold i økologisk og konvensjonell melk

Ulik fôring er årsaken til at næringsinnholdet i økologisk og konvensjonell melk er forskjellig.

Ulik fôring er årsaken til at næringsinnholdet i økologisk og konvensjonell melk er forskjellig. Dette er konklusjonen av en gjennomgang av 13 nyere studier utført i Europa og USA. Det var blant annet mer av de gunstige fettsyrene CLA og Omega 3, og mindre av Omega 6 i den økologiske melka.

Palupi, E., Jayanegara, A., Ploeger, A. & Kahl, J. 2012. Comparison of nutritional quality between conventional and organic dairy products: a meta-analysis. J. Sci. Food Agric. doi: 10.1002/jsfa.5639