Emne

Plantevern og plantehelse i økologisk frukt og bær:

Her finner du utvalgte artikler fra boka "Plantevern og plantehelse i økologisk landbruk, Bind 4 – Frukt og bær". Mye nyttig kunnskap om ugraskontroll, plantesjukdommer, skadedyr med mer.


 • Ugras og ugraskontroll i den økologiske frukthagen

  Les om generelle forhold ved fruktdyrking - eller ugrasregulering, forbyggende tiltak og direkte tiltak mellom og i frukttrea og om spesielle forhold ved de ulike fruktslagene.

 • Plantesjukdomar og kontroll av desse

  Les om sjukdomar i eple, pære, plomme og søtkirsebær. Her skriv Dag Røen, Arne Stensvand og Jorunn Børve omskadegjerarar, symptom, livssyklus og skadepotensial. Dette kapitlet omhandler forebyggande og direkte tiltak.

 • Skadedyr og skadedyrkontroll i økologisk fruktdyrking

  Last ned pdf om forebyggande og direkte tiltak mot skadedyr i økologisk dyrking av eple, pære, plomme og søtkirsebær. Les om biologi og livssyklus hos dyra. Symtoma Skadedyra er omtala. Symptoma dei gjev, førekomst, skadepotensial, biologi og livssyklus.

 • Økologisk dyrking av jordbær

  Les om anbefalinger til forkultur og forbehandling for å minske ugrastrykket. Valg av plantemateriale og planting.Forebyggende og direkte tiltak, sjukdommer og virus. Betraktninger om skadedyr og gjennomgang av de viktigste skadedyra med deres biologi, skadepotensial og direkte tiltak mot angrep.

 • Økologisk dyrking av bringebær

  Her kan man lese om ugras og ugraskontroll.  Valg av sorter, de viktigste sjukdommene og virus. Forebygging av skadedyrs angrep og kontroll av dette.

 • Økologisk dyrking av Ribes (solbær, rips og stikkelsbær)

  Her kan man lese om etablering av bærbusker og tiltak mot ugras i kulturene. De viktigste sjukdommene i Ribes, symptomer, skadepotensial og kontroll av disse. De viktigste skadedyrene i Ribes, kjennetegn, biologi, skadepotensial og kontroll.

 • Økologisk dyrking av hageblåbær og bjørnebær

  Her kan man lese om forholdvis nye kulturer i Norge. Det omhandler ugras, sjukdommer og skadedyr.